fredag 5 september 2008

Koppan

För två veckor sedan anslogs det på en lapp på förskolans dörr att det förekom lite vattkoppor på en av avdelningarna. Dock inte Noels. Där finns också lite information om vattkoppor och vad man ska tänka på. Det står bland annat att allmäntillståndet på barnet som avgör om det kan vara på förskolan eller ej. Inte kopporna i sig eftersom det är bra om alla barn får denna sjukdom som just barn. Indirekt står det alltså: välkommen hit även om du har vattkoppor.

Noel var lite risig här om natten och idag har han en liten röd grej på höger arm. En liten rund sak som skulle kunna vara en blåsa. Som skulle kunna vara en koppa. Men inget annat. Bara denna lilla skitgrej.
Så jag släpar med barnet till förskolan, bråttom som fan eftersom min universitetskurs börjar idag, med registrering och obligatorisk närvaro och allt vad det innebär och jag var lite sen p.g.a att sonen tagit sovmorgon just idag av alla dagar.
Dumärliga jag nämner för en av fröknarna att det kanske är så att Noel har vattkoppor, men att det är jättesvårt att avgöra med denna lilla röda prick som enda bevis. Men det gör väl inget eftersom det står på dörren att barnen är välkomna ändå?
Varpå jag milt blir utputtad på gårdsplanen med barn, ståskal och kläder och allt och instruktion om att välkommen tillbaka när jag är säker på att han är frisk.
Vad gör man?
Registrering om 20 minuter, Magnus på VIKTIGT möte om 5 minuter.
Magnus kom ångandes på cykeln, jag sprang in med andan i halsen till läraren och sa att jag inte kunde närvara idag, men gärna på resten av utbildningen, ut igen och Magnus bränner iväg till sitt SUPERVIKTIGA möte och nu är jag hemma.
Snopet.
Noel roar sig med att slita ut alla PET- flaskor ur vårt sorteringsförsök med sin lilla skitkoppa på armen.
Det är så härligt flexibelt med småbarn.

2 kommentarer:

Sofia sa...

Mitt "VIKTIGA" och sen även "SUPERVIKTIGA" möte gick dessutom att flytta på, så det så!

Sofia sa...

föregående kommentar är alltså undertecknad Magnus och inte Sofia för dom som inte förstod det...