söndag 7 september 2008

Ägg

I dag har jag, och förövrigt också igår, hängt i stugan. Igår kom en massa trevliga människor och hälsade på, vi höstmyste ( på uppländska bör det väl heta höstmös?) kollektivt i soffan, drack kaffe och snackade skit om andra. Eller kanske inte snackade skit utan mer... jo, vi snackade nog skit. Fast på ett snällt och konstruktivt sätt.
Två av de trevliga människorna stannade kvar, medan de andra drog hem, och vi åt kräftor med tillbehör, drack två snapsar och sen var det liksom slut. Vi gick och lade oss. Halv elva en lördag kväll. Synd om er andra som missade denna kräftskiva. Vilket drag!
Idag har jag målat sovrummets väggar med egenhändigt gjord äggoljetemperafärg. Det luktar numer inte död unken råtta i huset utan så där mysigt hemtrevligt som det gjorde i träslöjdslokalen på mellanstadiet. Trä, olja, terpentin och varma människor. Min bästa lukt.
Jag kommer alltid ha ett gott öga till träslöjdslärare och jag tror nog att en bidragande faktor till att jag blev kär i Magnus var att han luktade trä, olja och terpentin ganska ofta då när vi träffades. Och varm människa. Eftersom han var en svettig golvslipare.
Nuförtiden luktar han ingenting. Vilket är bättre än illa, men sämre än förut. Snälla Magnus, slipa ett par golv snart så kanske jag inte somnar så fort varje kväll.

2 kommentarer:

Nina sa...

Värmeljusen lös och vi höstmös. Lätt.

Lycklig tvillingmamma! sa...

Ha ha, vilken flashback jag fick nu, inte för att jag luktat på Magnus, utan träslöjdslukten!
Grymt!