måndag 25 augusti 2008

Kulinarisk besvikelse

Min sambo har lämnat mig för ett par dagar. Han doktorerar i .... ja...hm......typ miljö? Energi? Ja, han började i alla fall med detta i våras, men det är först nu som det drar igång på riktigt. Och då ingår ett utbyte/samarbete med Linköpings universitet. Linköpings högskola?
Så där ska han hänga ett par dagar i veckan i höst.
Det känns oerhört inspirerande att laga mat. Till mig. Och ett barn som äter grus, papper, insekter, färgfläckar och annat man kan hitta på golvet. Allt stoppas glatt in i munnen. Tuggas på. Även stenar. Sväljes sedan ned. Ja, han har alltså inte så stora krav på måltiderna. Bara man kan stoppa i munnen, tugga och svälja.
Jag hade tänkt mig en liten fräsch fiskgratäng med potatis och något grönt.
Letade i frysdisken efter fisk som inte är torsk. Kom att tänka på en kompis till Magnus som arbetar i en livsmedelsaffär. Han berättade för ett tag sedan att det i typ 100 % av alla fiskförpackningar finns frysta "maskar" eller parasiter eller nåt sånt. Men att dom avdödas när man tillagar fisken.
Spelar ingen roll att parasitjävlarna dör. Jag vet ju att jag när som helst kan stoppa en i munnen. I min mun. Noel skulle inte bry sig i arslet om han var tvungen att äta fårbajs eller fiskparasiter. Bara man kan stoppa i munnen, tugga och svälja.
Hädanefter blir det till att köpa färsk fisk.
I dag blev det färdiglagad lasagne. Bara att värma i ugn. Skitenkelt. Som det ska vara när man är ensamstående mamma.
Evelina, SKIT I BABYWATCHERN. Jag lovar att ni vaknar ändå när killarna gör det. Lyssna på en som vet. Det går inte att misslyckas att vakna. Använd skitapparaten som hundleksak i stället :-) Så kanske den glädjer någon iaf.

1 kommentar:

Evelina sa...

japp, hundleksak får det fan i mig bli av den, typ den dyraste jag har ägt.
Kanske borde jag köpa mig en trisslott nu!