onsdag 31 mars 2010

och såhär blev det

Jag plockade ur diskmaskinen, rensade kattlådan, läste ett sjukt roligt blogginlägg, skrattade högt och länge och sen satte jag mig med en kopp kaffe och en bok som jag fick hem i brevlådan i förrgår. Jag har inte läst en rad ur en bok sedan Vilhelm dök upp.
Jag läste 50 sidor och blev superdeprimerad.
Gick och lade mig kl 20.19.
Vaknade kl 03.00 av att brösten höll på att sprängas. Pumpa, pumpa, pumpa.
Kunde inte somna om.
Noel vaknade 04.
Ville ABSOLUT gå upp.
- Mamma, jag är pigg och glad.
Så det var ju bara att bita i det sura äpplet. Som egentligen är en väldigt söt och underbar son.
Så nu står jag här i köket och kokar grahamsgrynsgröt och väntar på att mina andra pojkar ska komma hem.
Undrar just hur de har haft det.

6 kommentarer:

hjon sa...

Det verkar inte direkt vara nån feelgood-bok, men intressant. Recensera gärna när den är slut.

Kom upp med ett flyttlass i lördags och skulle försöka göra lite ordning här innan torsdag då fru och barn kommer. Inte för att jag direkt legat på latsidan, men ett rum är nog det enda som kommer vara färdigt. Ändå känns det som ganska bra egentid att måla och lyssna på musik under tiden.

Sofia sa...

Är ni tillbaka i U:a? All egentid är bra, bara den är egen.

hjon sa...

Ja, hurra hurra! Enligt Nina så är vi nu, med mina Norrländska mått mätt, grannar. I en trea på Idrottsgatan ska bor vi nu.

Vet ni nåt om den där förskolan i ert område? Vi har inte fått nån plats än och det kan bli bråttom snart, så vi funderar på att lägga till några fler alternativ. Men det är svårt att veta vilka som är bra.

Sofia sa...

Välkomna tillbaka! Jo, vi är väldigt nära grannar då.
Förskolan i detta område är, vad jag har förstått, fullsmetad med barn och lååååång kö. Det bor typ 100% barnfamiljer här. En kompis har sina barn på Backens förskola (jag tror den heter så???) i Svartbäcken och hon är supernöjd. Annars vet jag att Kims förskola är jättebra och den vi har är helt outstanding (Karlavagnen) men den ligger vid Hotell Muttern på Rackarberget så det är en liten bit att gå. Generellt tror jag de flesta i Luthagen och Svartbäcken är bra. Andra rekommendationer är Hemmings, Luthagens och Rackarbackens. Ett tips är att söka redan senast idag, till hösten för till våren -11 finns det inga platser, enligt personer på högre ort. Vi tänkte ju söka till Vilhelm i januari 2011 men då kunde de inte garantera att vi får plats på någon förskola alls...

Sofia sa...

Ja, och nu när jag läste lite mer noggrannt så ser jag ju att du vet att det brinner lite i knutarna. Då så.

hjon sa...

Och igår ringde handläggaren och hade en plats fr o m april om vi kunde tänka oss att hämta senast kl 17. Och det kan vi ju. Tuna backars förskola, vet inget om den direkt och den ligger ju inte mellan hemmet och jobbet men det blir nog bra.