tisdag 16 mars 2010

Babysim

Jag bara måste skriva ett inlägg om detta. Alltså. Det är så lätt att lura av nyblivna föräldrar en ganska stor summa pengar på detta fenomen som kallas babysim. Inte ens som tvåbarnsmamma vet jag bättre. Kan bero på att jag aldrig babysimmade med Noel eftersom vi gick och badade gratis med barnhabiliteringen. I samma bassäng. Som jag nu betalar i runda slängar 1400 kr för sex tillfällen för. För vad?
Jag hade en föreställning om att det ska vara så mysigt, ett fantastiskt litet sätt att umgås med sin bebis samtidigt som bebisen får vattenvana och lär sig simma.
Gång ett gallskriker Vilhelm hela tiden, är stel som en pinne och kan inte fokusera på någonting. Ögonen står rätt ut och han vet inte vart han ska titta. Han blir hysterisk. Redan innan själva "simmet", när man ska duscha sin intet ont anande bebis i en stenhård stråle och tvåla in hela honom, medan han glider omkring som en liten snorloska i plastbarnstolen (obs, en stol ska räcka till alla sju barn) eftersom han är fyra månader och inte kan sitta helt stabilt själv ännu. Han klämmer sin lilla pillesnopp och får skrapmärken på baksidan av låren och fattar inte varför jag torterar honom på detta sätt. Samma scenario efter "simmet", men då ska han dessutom kläs på, halvfuktig, skitvarm, hungrig och panikslagen, liggandes på en liten blöt handuk på golvet eftersom det bara finns två uppblåsbara skötbord till sju barn. Nä, fy fan vilken pärs.


Gång två upprepas allt. Det enda Vilhelm vill göra i bassängen är att suga på sina händer frenetiskt, eller dricka klorvatten. Eller suga sig fast som en igel på min hals. Han skiter i den sjungande lilla rosa badankan eller skattkistan som är full med lena stenar. Han vill bara därifrån. Ögonen putar ut på ett högst skrämmande sätt och han ser helt galen ut. Lite som Onkel Fester. Samma frisyr också.

Gång tre och fyra skiter vi i. Jag pallar inte.

Gång fem går rätt bra och jag tänker att jaa, det kanske är rätt ok ändå. Värt 1400 kr. Eftersom vi glömt att säga upp oss från nästa kurs och alltså har varit tvungna att betala ytterligare 1400 kr för kommande sex tillfällen.

Gång sex bli värre än någonsin och jag får ta min nakna bebis, efter tio minuter i bassängen, och klä på honom i entrén. Eftersom han blir helt utom sig i närheten av omklädningsrum och klordoft. Duscha får vi göra hemma.

Nu har vi ytterligare sex gånger att ta oss igenom. Hoppas, hoppas, hoppas att han börjar uppskatta mys-axelläge, badankor och balansringar så att det inte känns som att jag lika gärna kunde ha torkat bort Alfons lilla, lilla, lilla bajskorv med mina 1400 kr.
För visst ska det väl normalt sett vara mysigt?

En vän har räknat lite på hur mycket det kostar att lära sina barn att simma om man ska köra hela paketet, enligt rekommendation. Det gör han här.

Jag ger det en chans till. En chans.

2 kommentarer:

Tina sa...

Jag undrar precis som du verkar göra innerst inne......... varför utsätter man barnen för detta om de inte verkar uppskatta det. Är det verkligen för barnens skull??? Känns mer som något man "ska" göra. Nej, låt honom slippa! Han lär sig nog simma ändå när tiden är mogen.

Snippe sa...

Haha!