måndag 31 augusti 2009

Tomt

Det händer faktiskt ingenting som jag känner att jag vill dela med mig av, tristessen är påtaglig.
Vi har tittat på ett underbart hus vars mäklare, redan innan visningen ens kommit halvvägs, fick ett bud på 4.000 000. Vi har inte så mycket pengar. Så det var bara att stoppa in svansen mellan benen och gå därifrån.

Jag klippte av Noels lockar i fredags. Jag blir lite sentimental varje gång, de är ju så bedårande. Men det finns inget värre än ett långhårigt gossebarn (läs Amadeus, Carolas son t.ex.) så lockarna måste ju bort med jämna mellanrum. Och tur är det att han är lockig, då resultatet är allt annat än jämnt. Det är nämligen väldigt lätt att förklara för en 2,5- åring varför han måste stå still medan mamma använder något så läskigt som en sax runt öronen på honom.

Jag har ett avtal med min svägerska att föda barn i morgon senast, då hon har en förhoppning om att hennes bebis tittar ut då. Tufft. Jag har nämligen bokat in en privat visning av ett hus i morgon eftermiddag.
Har inga tydliga tecken på en stundande förlossning, men det brukar man visst inte ha.
Vi får väl se vad natten har i sitt sköte. Bildligt talat.

7 kommentarer:

Tess sa...

Bara damp in här efter att ha sökt på urinvägsinfektion och gravid.. Anar att jag är gravid igen med nr 2, och kunde inte sluta läsa din blogg. Vilken resa! Och nu igen, spännande! Håller tummarna för att dagarna går. Våran 1 föddes för tidigt i havandeskapsförgiftning, dom trodde han fått en infektion så vi fick ligga kvar på spec.en men allt gick bra. Allt gick fantastiskt bra, så egentligen vet jag inte mycket om erat läge.. Förutom att jag under en vecka låg som ett stort frågetecken på sjukhuset och skulle inte röra på mig för bebisen var på väg.. Fattade noll och sedan kom han och vi hann inte riktigt med, och sen var det oro under en vecka för andningen, om det var pg av infektin osv.. Så en liten inblick fick man i erat liv. Men ändå inte..
Trodde det skulle vara bättre med oron när man funderar på nr 2, men icke! Finurligt sånt där =)

Lycka till nu! Jag fortsätter att kika in för nu är jag nyfiken.

Anonym sa...

4 mille! Det är ju inte klokt! Tänk att du bara har 15 dagar kvar... tänk om du går över tiden. Kan det ens vara möjligt?

Sofia sa...

Tess: Vad kul att du gillar min blogg! Och grattis till tvåan, om det nu visar sig vara en sådan!
När man väntar nr två är man mer medveten om risker, komplikationer, att allt faktiskt inte är normalt osv och därför är man nog ännu mer nojig! Och man vågar kanske kräva mer? Av MVC och sjukvården generellt. Sedan är man ju mer uppmärksam på saker som inte känns helt ok, även om det kanske är helt normala symptom. Jag vet inte. Men jag vet iaf, eller jag tror, att min bebis nr två hade kommit mycket tidigare om jag inte tvingat till mig extra UL och andra kontroller. Nu har vi haft koll på den lill* hela tiden och vi vet att den mår bra. Nu återstår bara en helt normal förlossning också, förhoppningsvis! Hoppas att du fortsätter läsa/gilla min blogg. Kan rekommendera en annan blogg som behandlar lite samma ämne men skrivs av en man: http://www.viforaldrar.se/bloggar/kangurupojkens-pappa/. Mycket rolig dessutom!

A-S(?): Fatta fyra mille. Och då var det renoveringsbehov über alles, vinden oisolerad, grunden var tvungen att dräneras om, det fanns ingen naturlig ventilation i huset. Samtliga fönster var i stort behov av renovering... Och jag tror inte budgivningen stannar på fyra, det var typ en miljard människor där som inte ville annat än håva upp sina slantar.
Ja, kan man verkligen gå över? Det vore ju en riktig skräll, med tanke på min flortunna tapp/hals.
Ni är ju inte långt efter...

Heson sa...

Ingen bäbis idag heller? Det är lika spännande varje gång jag kikar in här, men...nähä...jag kommer väl tillbaka i morgon igen då :-)
Och lycka till, förresten!

Sofia sa...

Heson: Nä, den biter sig fast! Och tack till lyckönskningen!

Anonym sa...

Jag glömde visst att signera... Folk är galna när det gäller bostäder. Visst var det huset på Vikingagatan?
Nej, det är inte långt kvar nu. Men jag tycker att jag känner symptomen komma. Får se efter morgondagens MVC-kontroll.
"Kom på" idag att jag faktiskt är höggravid... det har varit så mkt fokus på v 28 och sen gick tiden så fort. Galet! Och vi som inte gjort nga avslappnings- eller andningsövningar.

/A-S

ps. Nu kanske du och din tapp/hals bli 96Ds fikarumssnackis. Jag var det förra gången efter att ha cyklat upp till Ackis med mitt giraffblodtryck.

Sofia sa...

A-S: Ja, det var Vikingagatan. Som sagt, underbart hus med stor potential, om man är bemedlad.

Hoppas blodtrycket ligger bra, det vore väl snopet att snubbla såhär på målsnöret? Håller tummarna för att ni ska få uppleva en förlossning! Vi hade ju inte heller övat på avslappning och andning, kollat olika smärtlindringsmetoder, ställningar osv, men det kom ganska naturligt. Typ.
Andas in genom näsan och ut genom munnen. Och säg ja till EDA. Det gjorde inte jag - näääärå, det går så bra med bara lustgas... och det gjorde det ju, men efteråt sa jag att - nästa gång, om jag är så korkad att jag utsätter mig för detta en gång till, så ska jag ha all smärtlindring som finns.

Vi har inte heller denna gång övat på något. Vi sätter vår tro och tillit till EDA. Ut kommer ungen iaf, på ett eller annat sätt...