tisdag 25 augusti 2009

Boa

Ja, jag är fortfarande gravid.
Nu har det berömda boandet slagit till. Hos Magnus. Och lite hos mig också, men jag låter honom gå i bräschen.
Nu ska det köpas hus. Alternativt en större lägenhet av typen vindsvåning med enorm takterass och lummig innergård, som det ju kryllar av och i princip ges bort till behövande.
Vi kan omöjligt bo kvar i en trea i centrala Uppsala, där ungarna blir överkörda på den tungt trafikerade leden utanför vår port, när vi nu ska bli fyra stycken i hushållet.
Så söndagen innebar den stora visningsdagen.
Vi hann med fyra hus och en lägenhet.
Ett hus älskade vi båda vid första ögonkastet. En liten hake är dock att själva huset i sig inte har något värde, det är tomten man betalar för... Så då kan ni lista ut i vilket skick huset var. Men åååhhh så fint och bra pris.
Sedan hittade vi ju det boendet som skulle vara perfekt för oss. Ett helt ocharmigt 60-tals enplans tegelhus, med hel källarvåning. Liten men insynsskyddad och lättskött tomt. Hobbyrum och garage. Fjärrvärmepump och nylagt tak. Allt igenom bra skick, bra läge och ett toppenpris. Behöver jag tillägga att det var en miljard andra barnfamiljer där och tittade? Vår budget tillåter en prisstegring på 150.000:-. Har en känsla av att det blir mycket dyrare än så.
Sedan sa vår bank att det vore ju bra om vi kunde sälja vår lägenhet INNAN vi köper något annat. Så vi är säkra på att vi faktiskt kan få sålt. Marknaden är inte den bästa just nu. Så nu nojar Magnus över att vi aldrig kommer att kunna sälja vår toppenfina lägenhet med kanonläge.

Om du känner någon som är intresserad av en trea i (typ) toppskick på 70 m2 i fashionabla (nästan främre) Luthagen (det skiljer 20 meter) , med en avgift på 2500 kr, tyvärr utan balkong då den ligger en halv trappa upp, men med en fin innergård och fungerande öppen spis, för det högst överkomliga priset av 1 500 000 kr, hör av dig!

Förresten, heter det innergård eller innegård?

5 kommentarer:

Frida sa...

Boa - Jaha, jag tänkte direkt på boaorm, och att du kanske såg ut som en sån nu, alltså en som just svalt säsongens antilop, men då fattar jag!

Men det lär väl inte vara svårt att få en luthagenlya som er såld för en saftig penning? Jag tror och hoppas att det ordnar sig!

Evelina sa...

Bålsta har "bra" pris på hus!
Flytta hit vettja.
Peter och jag gissar på att det heter innergård.
Kram gumman!

Anonym sa...

Bra med bebi kvar i magen! Jag tror också att ni kan få med än 1,5 för er lght.
I Svartbäcken finns det många fina hus...

/A-S

Sofia sa...

Frida: Jag ser ut som en boa helt klart, hoppas dock att det inte är en antilop som ligger därinne, jag vill ha en människobebis.

Evelina: Vi känner väl att det är lite opraktiskt att bo i Bålsta när vi båda jobbar här och Noel har världens bästa förskola... men jag skulle såklart vilja vara nära er...

A-S: Vi ska faktiskt titta på ett hus i Svartbäcken på söndag, på Vikingagatan. Lite over budget, men det är totalt fyra våningar med vind och källare så det kanske finns en möjlighet att göra 2-familjshus av det, och vi har ett kompispar som är lite intresserade av att dela.
Då känns det som om vi förföljer er. Får man vara fräck och fråga vad ni fick för er lgh?
Bra med er stora bebis också. Hur är det med BT?

Anonym sa...

Ni får gärna följa efter...
Vi fick 2150000, vilket vi var nöjda med.
Bt är bra, men barnmorskan tyckte att jag såg svullen ut. Kan kanske bero på all kexchoklad som jag äter...