tisdag 6 maj 2008

Renoveringsbehov

Igår fick vi inte nycklarna till vår nya sommarstuga. För det finns inga. Då kanske ni förstår att det är lite att göra på kåken... Så vi drog ihop ett gäng med arbetssugna kompisar och en miljard verktyg och åkte ut till den blivande idyllen. Mina föräldrar, varav far min är gammal låssmed, kom också dit och passade på att leverera vår husvagn.
Farsan bytte låsen direkt och Magnus satte tänderna i det sk badrummet. Jag fick passa Noel som inte var speciellt sugen på att renovera. Han var inte speciellt sugen på någonting faktiskt, förutom att visa missnöje. Så jag gick snällt omkring med barnvagnen i omgivningarna och tog lägesrapporter lite då och då av de som arbetade. Och det visade sig, som vi misstänkt, att hela golvet i badrummet var fuktskadat. Men man har ju skaffat sig en händig man så jag räknar med att hela kåken ska vara i toppskick till midsommar. För då ska vi ha fest där.
Annars gick jag och Noel omkring och drömde om den blivande murade grillen, den täta syrénhäcken som inte finns ännu, små sittgrupper i det knallgröna gräset, en stor söderninspirerad veranda på husets framsida, den vedeldade badtunnan som ska stå vid den blivande bastun i gäststugan och de nya gardinerna som ska pryda lusthuset. Magnus räknar med att det ska ta minst fem år innan allt är klart. Jag säger två månader. Noel gillar läget vilket det nu blir. Hoppas jag. För det är ju mest för hans skull som vi köpt stället.

1 kommentar:

Heson sa...

Bara att gratulera till stugköpet! Låter superhärligt, men jobbigt! Och tyvärr... Vill inte verka pessimistisk, men renoveringar brukar ha en tendens att dra ut på tiden! Men vad sjutton - vill folk komma på midsommarfest så kan de ju få jobba lite för det också. Sätt dem i arbete, vet jag!

Ha det bra!