torsdag 3 september 2009

Oberedd

...och för att komplicera tillvaron en smula, så har vi hittat HUSET. Med LÄGET. Till lagom PRIS.
Skit, skit, skit.
Huset fanns ute till försäljning redan i våras, men då vågade jag inte ens nämna det för Magnus eftersom det inte riktigt ligger i city.
Och är det något Mangus har varit tydlig med så är det att han vill bo stadsnära, så att han kan gå eller cykla dit han vill ta sig, alternativt åka kommunalt. Inte vara beroende av bil. Punkt slut.

Nåväl, häromdagen var vi och tittade på ett annat hus ett par km utanför stan och då sa Magnus, att om man då ändå ska bo "på landet" så kan han bara se en enda anledning till detta och det är att det ligger nära vatten, alltså sjö eller havsnära. Annars kan det lika gärna vara.

Och då kom jag genast att tänka på detta hus, letade upp det på Hemnet och fann till min förtjusning att det inte är sålt. Kontaktade mäklaren som sa att 90- åringen som äger huset bor numer på något äldreboende och om vi ville så kunde vi åka dit och titta på det, från utsidan.
Sagt och gjort.
Igår tog vi BILEN, åkte i 15 minuter och sedan var vi framme. Står man på garageuppfarten så ser man Mälaren. 200 meter från huset ligger en liten strand och en brygga. Till huset hör båt- och bryggplats. Tomten är 3500 m2, huset är lagom stort. Och det bästa av allt: 50 meter från huset ligger en busshållplats, bussen går i princip direkt till Magnus jobb och sedan ner på stan. En gång i halvtimmen under rusningstid, en gång i timmen däremellan.
Huset är välbyggt och pedantskött. Enplansvilla, vilket är bra för Noels skull. Källarutrymme under huset där Mangus kan ha sin efterlängtade studio. Lite skavanker enligt besiktningsprotokollet, men inget vi inte kan göra själva. 15 minuter på sin höjd, med bil från stan och från Noels dagis. Till ett mycket rimligt pris.
Perfekt helt enkelt.
Ett litet aber är dock att vi ska föda barn. Närsom.
Vi har inte tid att värdera lägenheten, jämföra mäklare, kontakta banker, göra kalkyler. VI SKA NÄMLIGEN FÖDA BARN. Närsom.
Magnus som är den realistiske och eftertänksamme av oss, han är nog lika sugen som jag på att slå till direkt. Men just nu har vi inga pengar, vi måste ju sälja först.

Ett annat litet aber är att intresset för huset varit svalt under hela sommaren, men nu, nu när VI har upptäckt pärlan, ja då har det helt plötsligt hört sig av en massa spekulanter som vill titta på det.
Så ikväll var det öppen visning. Vi var inte ensamma, mäklaren hade skrapat ihop helt ett gäng intressenter. Bland annat en kostymnisse från Djursholm i en BMW. Så nu blir det väl budgivning. Som vår budget inte tillåter. Fan.
Fan, fan.
Men huset ska bli mitt (vårt)! Unge, håll dig på plats ett par veckor till så morsan kan få dona och ordna lite. Sälja en lägenhet med kraftig vinst. Bland annat. Nu har hon inte riktigt tid med en bebis.

3 kommentarer:

celina sa...

Jag tippar på att det är det här barnet har väntat på i sann Murphyanda.

Panikbyrån sa...

Då hoppas att det inte var ditt vrål jag hörde utanför BB i fm... Jag är utskriven! Lycka till med försäljning!
/A-S

Sofia sa...

A-S: Skönt. Att du är utskriven alltså. Om inte annat så för din makes skull...
Jag var inte och vrålade på BB i förmiddags. (Jag är nog mer av den tysta, tåliga typen som biter ihop och lider).
Celina: Naturligtvis.