torsdag 23 juli 2009

Min son Einstein.

Jag undrar om Noel, pga sina kroppsliga tillkortakommanden, kanske fokuserar på att bli bäst på andra saker. Är det jag som tror att han är supersmart för att jag är hans mamma, inte riktigt vet hur barn utvecklas och att han i själva verket är högst normalbegåvad, eller är det faktiskt så att han är lite bättre än genomsnittet?
Noel räknar till 20. Helt perfekt.
Noel kan räkna fem saker.
Noel kan nästan alla bokstäver i alfabetet och hans favoritbokstav är W.
Noel kan flera Alfonsböcker utantill.
Noel har ett enormt utvecklat sinne för detaljer. Exempel: i morse satt vi och tittade i UNT och såg en liten sån där varningsskylt för älgar. En gul triangel ni vet.
- Titta älgen, säger Noel.
- Ja det är en älg, säger jag.
- Där är också en älg, säger Noel och pekar på en kylskåpsmagnet som mycket riktigt föreställer en älg, om man vet att den gör det. Det är inte helt självklart att det är en älg. Och jag hade inte ens lagt märke till den.
Noel är 2 år och 3 månader, korrigerat.
Sen är han en mycket fyndig kille också.
Jag kallade vid ett tillfälle vår katt för Katten Jansson, efter att ha läst en bamsetidning i något väntrum. Noel snappade tydligen upp detta, för häromdagen sa han: -Hej katten JaMsson.
Naturligtvis. Katter heter ju inte Jansson. Jamsson är ju mer logiskt.

Jag vet att ALLA mammor och pappor tycker att ens eget barn är långt mer intelligent än andra ungar. Men håll med om att Noel faktiskt är det? :-)

Jag går i morgon in i v. 33. För er som undrar.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Helt klart en Einstein! Kanske till och med smartare...
Shit vad nice att gå in i v33. Nu är det ju snart inte ens neo. Henriks kollega fick i v32 och var på neo i tot 11 dagar.

Stor kram,
A-S

Sofia sa...

Tack A-S!
Visst är det grymt att snart slippa neo?
Jag läste om ditt blodtryck. Hoppas det bara var omständigheter... Annars har ju ni kommit rätt långt ni med! Vi satsar väl på ett par veckor till?
Stor kram till er med!

Evelina sa...

Klart det är en liten Einstein.
Jag kännerinte till några så små kottar som kan räkna redan!
Grattis till din nu låånga graviditet.
Kram på dig!

Anonym sa...

Att slippa neo vore väldigt trevligt! Vi hoppas BP var en tillfällighet. Har en ny mätning på onsdag. Är 31+ imorgon så det känns lugnt, men det vore kul att få en bebis som de inte springer iväg med och som man får åka hem med...
Vad säger Noel om syskon? Joel är inte så intresserad...

Sofia sa...

Noel fattar inte att han ska bli storebror. Han tror att bebisen som vi pratar om är min navel. Det är nog svårt att föreställa sig något som inte finns eller syns. Han tror att jag mest är tjock, eller så...