tisdag 4 januari 2011

Bajstid

En kortis bara;
Noel återkommer till dagis efter ett jullov på elva dagar. På den korta tiden har han blivit blöjfri. Innan jul har Noels resursperson i ett års tid haft Noel på toaletten en gång om dagen, utan att få resultat en enda gång.

Vi har som mål (varje termin upprättas en habilteringsplan för Noel som innehåller mål och delmål för hans motoriska utveckling och hans autism, där tanken är att föräldrar och förskola ska samarbeta för att uppnå bästa resultat) att han ska bli blöjfri. I bästa fall hade vi hoppats att han skulle bli typ blöjfri under våren, med Noels resurspersons hjälp. Hon (resurspersonen) har i allra högsta grad varit med och upprättat denna plan och hjälpt till att sätta rimliga mål.
Magnus kommer alltså upp till dagis och berättar glatt och stolt om att Noel minsann inte har blöja längre, men att han inte säger till själv så ofta när han är nödig, utan att man regelbundet måste ta honom till toaletten. Varannan timme har vi kört med hemma.
- Åh, oj då, öh. Jaha. Men jag vet inte riktigt hur vi ska få in det utan att det stör verksamheten.
Säger hon.
Vad då stör verksamheten?
Sen kommer jag upp på eftermiddagen för att hämta barnen.
- Det har gått bra under dagen, säger resursen. Han har varit på toa och kissat tre gånger. Och det har ju funkat bra idag eftersom vi inte har vanlig verksamhet, men jag vet inte hur det ska gå när vi kör igång på riktigt nästa vecka.
- Jaja, men vi ska öva honom under helgen att gå bara var tredje, var fjärde timme, säger jag. Han kan ju hålla sig, liksom. Och vi ser ju till att han kissar precis innan vi kommer hit på morgonen, runt 7.30 kanske.
- Jaaaa, men du vet det kommer kanske inte gå att få in det i verksamheten. De andra barnen går på toa tre gånger om dagen. Kl 9.30, 11.30 och 13.30.

Ok.
Så barnen får bara kissa eller bajsa på speciella klockslag? Inte när nöden kräver?
Och är inte ovanstående klockslag typ varannan timme? Vad exakt är problemet?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Måste bara få säga att det var bland det dummaste jag har hört.
Jobbar själv på dagis och där har vi "fri " tillgång till toaletter.
Om barnen inte får gå på toa när de vill skulle vi få torka golv hela dagarna - och det kan man säga skulle "störa" verksamheten
mer än några toalettbesök.
Lena

celina sa...

Så jävla vidrigt dumt och puckat.

Anonym sa...

Men suck! Finns det inga gränser för hur knäpp man kan vara? Det kanske vore bättre om N har blöjor tills han börjar i förskoleklass så problemet blir någon annans. Suck igen!
/Anne-Sophie