tisdag 28 september 2010

Ridning, 1- åring, tapetsering, städning, inskolning

Jag är gammal hästtjej. Jag har ridit och haft egen häst jämt. Jag slutade rida och ha egen häst när jag blev gravid med Noel. Tänkte att jag skulle ta upp det igen när han blev lite större och jag fick mer tid. Sen blev jag gravid igen och hoppades lite att det skulle bli en liten flicka som kunde indoktrineras till att dela mitt hästintresse. Då kunde hon och jag hänga i stallet liksom.
Det blev som bekant en bastant pojke. Han gillar att misshandla katten och spela trummor. Eller misshandla sin storebror och spela gitarr. Min mamma kallar honom för Vildhelm.
Vildhelm är intresserad av djur, men är nog ingen hästkille.
Noel däremot, han är lite mjukare. Han är inte så intresserad av själva djuret häst, men det har visat sig att han gillar att rida. Jättemycket. Sen såg vi en dokumentär om en autistisk pojke som blev skitmycket förbättrad i sin autism när han fick hänga med hästar och rida och så.
Att Noels CP- skada också kan bli "bättre" tack vare ridningen gjorde att beslutet inte var så svårt. Vi satte honom i ridskola.
Noel älskar att rida. För att det går fort och skumpar. Ju mer han skumpar, desto roligare är det. Han har inga planer på att bli en bra ryttare. Han vill skumpa. Han har inga planer på att sköta om hästen. Han vill bara rida. Varje måndag åker vi till ridskolan. Utan en enda protest. Inte en enda. Säg den treåring som inte protesterar mot en aktivitet, även om han/hon tycker att den är rolig.
Vi tolkar detta som att han faktiskt verkligen uppskattar ridningen.


Vildhelm har fyllt 1 år. Fy för den lede vad tiden går fort.

Han fick en Makkapakka, eller hur det nu stavas och en apparat som låter och jävlas och som de slåss om, bröderna.

Vi har tapetserat lite i vår nya, viiiita lägenhet.






Vi har städat upp efter takläggargubbarna, trots att vi betalat för bortforsling. Men eftersom vi är så nöjda med resultatet, så ser vi lite genom fingrarna.



 Före


Efter
Jag hittade visst ingen efterbild... Jaja, det är fint i alla fall.


Vildhelm har börjat på förskolan.
Som sagt, fy fanken vad tiden går fort. Ge mig en bebis till. Jag har abstinens.


OBS! Säga vad man vill om iPhone, men bra bilder tar den i alla fall INTE. Annars älskar jag den.